woensdag 1 juli 2009

Kipbroodje met tzatziki.

Zoals belooft het favoriete recept van mijn moeder.Zelf vind ik ook heel erg lekker.

Kipbroodje met tzatziki.

Ingredienten:

- 1 schaal kipfilet in blokjes (ca.300g.)
- 2 eetl.cajunkruiden (doosje 30g.)
- 1 komkommer
- 2 eetl.boter of margarine
- 1 pak Franse roerbakgroente (diepvries 450g)
- 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks)
- 250 ml milde yoghurt (biologisch,pak a 1 liter)
- 2 teentjes knoflook.

Bereidingswijze:

Kipblokjes mengen met de cajunkruiden.Komkommer wassen en halveren.Zaadjes verwijderen en de komkommer raspen.Geraspte komkommer bestrooien met zout en in een zeef laten uitlekken.Intussen boter verhitten in de koekenpan.Kip in ca.6 minuten bakken.Groente bereiden volgend de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Broodjes open snijden en verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.Uitgelekte komkommer mengen met yoghurt.Knoflook pellen en boven de yoghurt uitknijpen.Op smaak brengen met peper en zout.Kipblokjes in broodjes serveren samen met de groente en de tzatziki.

Eet smakkelijk.


Groetjes Miriam.

1 opmerking:

@nnie zei

Hmmmmmmmmmm lekker Miriam,
ga ik zeker snel een keer maken.
Ook mooie lootjes van je moeder.